Het kerkbestuur van de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal te Antwerpen maakte vanochtend bekend dat inwoners van de provincie Antwerpen vanaf 1 januari 2016 geen inkom meer zullen moeten om de kathedraal te bezoeken.

Het kerkbestuur wil hiermee een geste doen naar de provincie Antwerpen, die de voorbije vijftig jaar de grootschalige restauratie van de kathedraal voor haar rekening nam.

Voorzitter van het kerkbestuur Luc Vanerum: "Door gratis toegang te bieden aan de bewoners van de provincie willen we de verbondenheid van de inwoners van onze provincie met deze Kathedraal versterken. We hopen dat ze regelmatig eens binnen komen, genieten van de culturele rijkdom en de gerestaureerde kerk als sacrale ruimte te ervaren."

Gedeputeerde Luk Lemmens is in de wolken: "Om 50 jaar restauratie te vieren organiseren we samen met verschillende partners heel wat publieksactiviteiten, maar dit nieuws is de kers op de taart. Elke inwoner uit de provincie heeft de voorbije vijftig jaar bijgedragen aan de restauratie van de kathedraal. Nu kan iedereen van het prachtige resultaat komen genieten."  Foto NNieuws.